Ons bedrijf

Unibra is een Belgisch bedrijf in handen van Maïté Relecom, weduwe van Michel Relecom, oprichter van de groep in de jaren 1960, en haar zoon Thibault Relecom, de huidige CEO.

Unibra was beursgenoteerd tot 2011. In dat jaar haalden de aandeelhouders het bedrijf van de beurs via een publiek overnamebod.

De activiteiten van de groep UNIBRA zijn opgebouwd rond twee operationele polen en een pool Cash Management.

  • De drankensector in Afrika, en meer in het bijzonder de productie van bier. Het is ook deze activiteit die aan de basis lag van de groep UNIBRA en sinds de start ervan is blijven ontwikkelen.
  • De vastgoedpoot spitst zich toe op het bezit en het beheer van kwalitatieve panden in België, Luxemburg, de Democratische Republiek Congo (DRC) en de Verenigde Staten. Tegelijkertijd ontwikkelt Unibra promotieprojecten in de residentiële sector in Brussel en in de rand, alsook kantoren en residentieel vastgoed in Luxemburg.
  • Het financiële beheer van de cashmiddelen gebeurt met de nodige voorzichtigheid, en erop toeziend dat de beide operationele polen over de nodige financiële middelen voor hun verdere ontwikkeling blijven beschikken.